Jedzenie

Uważamy, że wszystko co się robi, należy robić z pasją. Dotyczy to w szczególności przyrządzania posiłków i kultury stołu. Jedzenie ma cieszyć, dlatego wkładamy serce w przygotowanie potraw, tworzenie menu oraz aktualizację mapy stolicy z miejscami, w których można dobrze zjeść. 
Rozumiejąc indywidualne potrzeby i zróżnicowane smaki naszych Gości, proponujemy zarówno klasyczne dania regionalne, jak i potrawy cosmopolitan, obok mięs i serów, potrawy wegetariańskie i wegańskie.

Pyszne śniadanie
Asi Jakubowicz

Są miłe dla podniebienia, dają przyjemność i energię. Śniadania na życzenie Gości, przygotowuje Joanna - współautorka książek kulinarnych, ekspert w dziedzinie smacznej i zdrowej kuchni. Asia proponuje kuchnię Autorską, łącząc to, co lokalne z inspiracjami i smakami z różnych zakątków świata. Prosimy powiadomić nas o swoich preferencjach kulinarnych, abyśmy mogli przyrządzić coś najodpowiedniejszego.

Śniadania są podawane w przestrzeni wspólnej, gdzie do dyspozycji Gości jest ekspres do kawy oraz czajnik i różne odmiany herbat. Można też zjeść śniadanie w pokoju.

Menu

Śniadania na ciepło:

płatki jaglane z suszoną żurawiną

kasza orkiszowa z bananami na mleku kokosowym

płatki owsiane z rodzynkami i owocami sezonowymi na ciepło

Dodatki:

jogurt z mleka krowiego domowej roboty

mleko sojowe / mleko krowie

świeże owoce w sezonie letnio-jesiennym

prażone pestki dyni, słonecznika

Jajka bio:

jajka na miękko / jajka na twardo / jajko sadzone

jajecznica (na maśle, ze szczypiorkiem)

deska serów - sery od lokalnych, polskich producentów - krowie, owcze, kozie

deska wędlin - wędliny od lokalnych, polskich producentów