Magazyn SMAK

Smak. Magazyn wokół stołu powstał w 2012 roku.  

Jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym magazynem, który przybliża, opisuje i bada kulinaria jako integralną część naszej kultury. Zajmuje się takimi dziedzinami jak antropologia, design czy sztuka i ich powiązaniami z kulturą kulinarną.

Koncentuje się zarówno na rozmowach z artystami, jaki i z szefami kuchni. Stara się w kreatywny sposób pokazywać jedzenie, które nigdy nie jest pozbawione kulturowego kontekstu. Pomysłodawcą magazynu i wydawcą jest Kamil Antosiewicz.

Zespół Smaku tworzą: Monika Powalisz, Krzysztof Krzysztofiak, Agata Bartkowiak i Kevin Demaria. Wszyscy wiedzą, gdzie najlepiej zjeść w mieście. Zainteresowanym gościom zaprezentują warszawską scenę kulinarną osobiście.

Monika, Kamil Agata i Krzysiek mieszkają na Żoliborzu a Kevin w Śródmieściu.